Skip to main content

Werken bij Optimaal Zorg

Optimaal Zorg maakt uitstekende zorg aan huis mogelijk. Als zorgverlener via Optimaal Zorg kun je voldoende tijd en aandacht besteden aan de cliënten en kan je actief inspelen op hun wensen en behoeften.

Heb je een opleiding of affiniteit met de zorg en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Bij ons kan je aan de slag als zelfstandig ondernemer in de zorg!

Als zelfstandig ondernemer kan je zelf bepalen wanneer en hoeveel je wilt werken. U ben je flexibeler en beschik je over meer vrijheid. Daarnaast kan je meer tijd besteden aan de cliënt en haal je meer voldoening uit je werk.

Uiteraard dienen er een aantal zaken goed geregeld te worden. Daarom willen wij je graag vooraf goed informeren en adviseren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Lees daarom ook onze gedragscode, privacyverklaring en algemene voorwaarden. Neem voor een oriënterend gesprek contact op met optimaal zorg via 06-12 22 11 37 of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aan het inschrijven bij Optimaal Zorg zijn geen kosten verbonden.

Werken als begeleider

Onze organisatie zoekt continue gemotiveerde mensen, ook als je niet beschikt over zorgdiploma’s. Dan kan je aan de slag als begeleider. Als begeleider vind je het leuk om te werken bij een van onze cliënten thuis, verricht je werkzaamheden in en om het huis en ben je prettig gezelschap. De activiteiten kunnen bestaan uit licht huishoudelijk werk, zoals samen koken, een boodschap doen of anderszins erop uitgaan. Bijvoorbeeld om een wandeling te maken, een museum te bezoeken of door samen te winkelen.

Als begeleider werk je een vast aantal uren per week bij een of meerdere vaste cliënten. Je helpt ouderen het beste uit hun leven te halen en zorgt voor gezelligheid.

Werken als gediplomeerd zorgverlener

Optimaal Zorg gelooft dat wie hart heeft voor zijn of haar werk kwaliteit levert. Wij zijn daarom altijd op zoek naar gediplomeerde zorgverleners, als verpleegkundigen, verzorgenden (IG) en helpenden. Dan kan je bij ons aan de slag als zelfstandige ondernemer in de zorg. Zorgverleners die weten waar het in de thuiszorg om draait: het zo goed mogelijk ondersteunen van mensen en bijdragen aan een prettige thuissituatie.

Optimaal Zorg maakt uitstekende zorg aan huis mogelijk. Als zorgverlener voor Optimaal Zorg kan je voldoende tijd en aandacht besteden aan de cliënten. Je kunt actief inspelen op hun wensen en behoeften zonder dat je wordt gehinderd door belemmerende voorschriften.

Voorwaarden zelfstandig zorgondernemerschap

ZZP-ers die worden ingezet bij cliënten (zowel als begeleider als gediplomeerd zorgverlener) dienen aan de volgende eis te voldoen om in aanmerking te komen voor een overeenkomst tot opdracht van Optimaal Zorg:

  • U staat ingeschreven bij de KvK
  • U kunt een maximaal 1 jaar oude verklaring omtrent gedrag overleggen
  • U heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten
  • U kunt een kopie overleggen van diploma's en getuigschriften
  • U kunt een kopie overleggen van een geldig ID-bewijs
  • U kunt minimaal 1 referentie opgeven

En specifiek voor gediplomeerde zorgverleners gelden daarnaast deze aanvullende eisen:

  • U staat ingeschreven bij het keurmerk of V&VN
  • U heeft bij voorkeur een eigen AGB-code
  • U bent aangesloten bij een klachtencommissie (bijvoorbeeld via Stichting Klachtencommissie)
  • U doet jaarlijks bijscholing om bevoegd en bekwaam te blijven

Als aan alle voorwaarden is voldaan sluiten wij een overeenkomst tot opdracht af.
Wij hebben vooral veel werk voor verzorgenden IG, en verpleegkundigen.
Wil je ons team komen versterken, meld je dan aan!

Voldoet je aan de boven gestelde eisen, dan verzoeken wij je contact op te nemen. Dat kan telefonisch op telefoonnummer 06 12 22 11 37, per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het inschrijfformulier in.

Voldoet je nog) niet aan bovenstaande eisen, maar heb je wel interesse om te gaan werken als zelfstandige in de zorg? Neem ook dan ook contact met ons op. Wij zullen je dan verder op weg helpen en je begeleiden bij alle formaliteiten.